Wreed en Teder

 

Durf  speelt Wreed en Teder, een zeer aangrijpend en pijnlijk actueel stuk over de immense implicaties van oorlog.


Theater Drang  -  Schelpkade 45 -  Den Haag
do 15,  vrij 16 en zat 17 juni - aanvang 20.15 uur
zondag 18 juni - aanvang 14.15 uur.

 

IN OORLOGEN SNEUVELT DE WAARHEID ALS EERSTE
De Griekse toneelschrijver en oud-soldaat Aischylos tekende deze woorden op in de vijfde eeuw voor Christus.
Ruim 2.400 jaar later schreef Martin Crimp Wreed en Teder (2004). De Brit baseerde zijn toneelstuk op de Griekse tragedie Vrouwen van Trachis van Sophokles, een tijdgenoot van Aischylos. En in elke zin, elk woord, elke letter van Wreed en Teder weerklinkt hetzelfde adagium. In de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne is het vanuit een geopolitiek oogpunt niet zo moeilijk om aan te wijzen wie het slachtoffer is en wie de agressor. Maar zodra het eerste schot is gelost, is het - zoals in elke oorlog - gedaan met de objectieve waarheid. Normen vervagen, principes vertroebelen, helden worden misdadigers, misdadigers worden helden. En elke keer weer vecht de militair, lijdt het slachtoffer, trekt de politiek aan de touwtjes, voeden de media hun achterban en wacht het thuisfront af, tussen hoop en vrees. Oorlog infecteert alles.


WREED EN TEDER
In Wreed en Teder wordt de ‘war on terror’ tot in de huiskamer uitgevochten. Terwijl de generaal in een niet nader genoemd land terroristen uitrookt, wacht Amelia op zijn thuiskomst. In een soort vacuüm, waar de tijd zowel stilstaat als onherroepelijk voortraast. Ondertussen boekt de generaal de ene na de andere overwinning, niemand en niets ontziend. Amelia vecht vóór haar huwelijk, maar tegen de eenzaamheid. Ze wil de sterke vrouw, moeder en echtgenote zijn, maar ze twijfelt, wankelt, als iedereen. Tussen lust en liefde. Tussen dader en slachtoffer. Tussen leven en dood. Tussen wreed en teder.

Algemene voorwaarden:

Toegangskaarten

Uw toegangskaart is bij de ingang van het theater een geldig entreebewijs op vertoon van de door ons gestuurde bevestigingsmail, goed leesbaar, op wit papier of op uw smartphone.

Beveiliging persoonsgegevens

De website is beveiligd, zodat misbruik van uw gegevens wordt uitgesloten. Uw gegevens zullen nooit aan derden worden verstrekt. 

Restitutie 

Op online gekochte kaarten wordt geen restitutie verleend.

Uitzondering op bovenstaande regel is als er een onvoorziene omstandigheid is waardoor de voorstelling niet door kan gaan. Onder onvoorziene omstandigheid word gezien: een natuurramp , brand in het gebouw waar de voorstelling wordt gegeven, ziekte van één of meer acteurs, waardoor de voorstelling geen doorgang kan vinden.


Als er sprake is van restitutie dan wordt het bedrag van de online gekochte toegangskaarten binnen uiterlijk 6 weken na de datum van de niet gehouden voorstelling gestort, minus de transactie kosten, op de rekening waar ook de toegangskaarten van zijn betaald.